Pages

Tuesday, February 22, 2011

Inspired!

I'm truly inspired.

My memory keeps recalling the moment when someone said to me,
"Dalam kita membawa manusia kepada Allah, kita sebenarnya yang terbina"

It's so true dear brothers and sisters!

*

The way she presents herself as a muslim, really inspired me.
MasyaAllah.
There must be a strong faith in her which reflects her close relationship with Allah.

Oh, Allah. I want to get closer to You as well! Guide me Allah!

"Cita-cita orang yang merdeka dapat menghidupkan yang telah hancur, dan tiupan orang-orang yang bertaqwa dapat menghidupkan ummat"
(words from Iqbal in Ar-Raqaiq, Muhammad Ahmad Ar-Rasyid)

*

reflecting on the other side of the 'world'

Truly touched with what Allah has destined to His slavers.

and
I believe,

"Sesiapa yang Allah menginginkan kebaikan baginya, Dia akan berikan mereka kefahaman dalam agama" (Hadis)

Seeing them develop as a dai'e really touches my heart.
This reflects the seriousness of the responsibility that they are trying to understand and turn it into a'mal.
At least, they slowly discover the true meaning of khalifah. (Al-Baqarah, 2:30)

"kadang-kadang kita ini sebagai medium untuk 'spark' kan hati - hati yang disentuh oleh Allah. Nanti dia boleh 'jalan sendiri' dengan lajunya" :D

Let's support each other insyaAllah!

p/s - mood: langkah bermula @ muntalaq! keep running!

4 comments:

Lyana said...

Salam ukhti :)

Saya belajar di ktt. Nnt cuti2, dtg lah ktt ek. hehe.

Doakan kami di sini.

Moga terus tsabat juga! InsyaAllah.

:)

fieqa said...

wslm ukhti.

hehe, yeke. tulaa.doakan dpt p lgi.time cuti nt la iAllah.

eh, dulu akk pena p la ktt (thun lepas). siap makan2 kek n solat2 sesama. remember?
akk x sure awak ade ke x time tu,
akk p ngn k yana. ingt x?

comel la korang ni.
moga terus thabat n istiqamah..

nt fly p mana? india?indon?
mge terus gegarkan. hehe :D iAllah

Lyana said...

hm saya tengah cuba mengingat~ hehe. saya rasa mungkin sya pena la jumpa akak. cuma x brapa ingat dah. nnt saya tanya k yana balik. hehe.

insyaAllah :)

InsyaAllah, ada rezeki akan fly ke india ogos ni :) doakan ktorg. hrp dpt sma2 menyuburkan dakwah dan tarbiyyah di sana nnt :) amin.

fieqa said...

heee.. ni k yana ipba tw, bukan k yana rumaisa. ngee. ^_^

oh yeke.
insyaAllah, mge y terbaik dari Allah, ntok da'wah dan tarbiyyah.

moga terus istiqamah n thabat dlm jalanNya.
gune masa betol2 kt msia ntok bina diri (dgn kefahaman etc) b4 fly yer! iAllah. :)